Heksen Orakel - MaanMaan - Dankbaarheid

De maan is een van de belangrijkste symbolen binnen de hekserij. Voor veel heksen is de maan de personificatie van de godin. De vrouwelijke energie van de maan speelt voor veel (vrouwelijke) heksen bovendien een belangrijke rol in hun leven. De menstruatiecyclus van de vrouw is vergelijkbaar met de cyclus van de maan.

De maan kun je zien als afspiegeling van een bepaalde cyclus in je leven. Door bepaalde dingen te doen kun je deze cyclus bekrachtigen of beïnvloeden. Misschien wil je bepaalde dingen veranderen, versnellen of vertragen, maar misschien wil je ook alleen een bepaald gevoel uitdrukken, bijvoorbeeld dankbaarheid aan Moeder Aarde.

Het is dat laatste aspect dat deze kaart je wil meegeven als boodschap. Lang niet alles in je leven verloopt zoals je dat in gedachten voor je ziet. Maar desondanks is het van belang om dankbaarheid te tonen voor de dingen in je leven.

Je kunt ervan balen als dingen anders lopen dan je wilt, maar je kunt jezelf ook voornemen om te accepteren dat dingen soms anders lopen dan je graag zou zien. Je kunt de aarde, de godin of de mensen die je dwarsbomen op je pad ook bedanken voor de wijze lessen die ze je gegeven hebt.

Het geven van dank is ook belangrijk bij (alle) zaken in je leven die wel goed lopen. Door te bekrachtigen wat goed gaat, richt je je aandacht op een positieve manier. Volgens de heksentraditie wordt dat beloond. In drievoud.Klik hier om nog een kaart te trekken uit het Heksen Orakel.


Over deze site

Orakelkaarten.nl is in 2009 opgezet. De site is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende spirituele website.

We werken samen met verschillende gerenommeerde astrologen, mediums en spirituele organisaties en bedrijven om daarmee de kwaliteit van de site te verbeteren.

Over de makers

Deze site is ontwikkeld door internetbedrijf De Schrijverij, die meerdere spirituele websites beheert.

Daarvan is Tarotweb.nl waarschijnlijk de bekendste website.

De Schrijverij staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09159403.