Heksen Orakel - SamhainSamhain - Afscheid nemen

Samhain is een heksenfeest dat ieder jaar (in de nacht van) 1 november gevierd wordt. Het is een feest waarbij de overledenen geëerd worden. Samhain wordt gevierd op het moment dat de sluier tussen de werelden het dunst is. De overledenen kunnen daardoor makkelijker naar de aarde komen.

Samhain symboliseert de krachten van dood en duisternis. Die krachten worden niet gevreesd, maar juist geëerd. Dood en duisternis vormen het tegenwicht van leven en licht.

Binnen de hekserij is Samhain niet alleen het jaarfeest waarbij de overledenen centraal staan. Het is ook het feest waarbij de nadruk ligt op dingen waar je afscheid van wilt nemen. Negatieve gevoelens, vervelende mensen, gedachten die je afremmen.

Je kan ze meegeven aan de overledenen, zodat zij het voor jou mee kunnen nemen naar de andere zijde. Deze kaart roept je op om afscheid te nemen van de dingen die je niet meer nodig hebt en van zaken die je blokkeren en hinderen.

Een heksenritueel dat je daarbij kan helpen is dit:
Kies een plek waar je je fijn voelt en kies een tijdstip waarop je al je aandacht kunt richten op hetgeen je kwijt wilt. Schrijf op een vel papier de dingen op waar je afscheid van wilt nemen en beschrijf waarom je ze kwijt wilt.

Wanneer je daarmee klaar bent, maak je buiten op een plek die goed voelt een vuurtje. Leg het papier waarop je beschreven hebt waar je afscheid van wilt nemen met zorg in het vuur, en zie hoe het papier door het vuur verbrand wordt.

Op deze manier laat je achter wat je kwijt wilt. Je kunt nu verder. Niets voor niets is Samhain het heksenfeest dat de overgang markeert van het oude naar het nieuwe.Klik hier om nog een kaart te trekken uit het Heksen Orakel.


Over deze site

Orakelkaarten.nl is in 2009 opgezet. De site is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende spirituele website.

We werken samen met verschillende gerenommeerde astrologen, mediums en spirituele organisaties en bedrijven om daarmee de kwaliteit van de site te verbeteren.

Over de makers

Deze site is ontwikkeld door internetbedrijf De Schrijverij, die meerdere spirituele websites beheert.

Daarvan is Tarotweb.nl waarschijnlijk de bekendste website.

De Schrijverij staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09159403.