Sjamaans Spiegel Orakel

Boeddha der Dolfijnen - in het centrum van de actie ligt het stille punt

Kernwoorden
 • Vrede
 • Meditatie
 • Eenheid
 • Compassie
 • Beschrijving

  Op dit schild spelen jonge en oudere dolfijnen vol vrijheid om het stille punt waar de Boeddha in meditatie op de lotusbloem rust. De Boeddha is stralend goud, de kleur van zonnekracht en spirituele belofte. De energie van vrede en compassie golft uit het stille midden naar onze blauwe planeet.

  De indiaanse klank 'ohm' straalt uit het midden en vibreert als de rimpels in een vijver naar buiten toe, steeds verder en verder. De dolfijnen verspreiden de energie van de gouden Boeddha vanuit hun harten door de oceaan van het leven. Zij vertellen dat spiritualiteit liefde in verbondenheid is. In die liefde ontstaat er een eenheid in de hele schepping. 
  Boodschap

  Vrede en meditatie - Heb je deze kaart vandaag getrokken, dan is het tijd om in het centrum te gaan zitten. Het centrum van jezelf, een stille plek van waaruit je de beweging van de wereld gadeslaat. Zo zit de Boeddha in vrede in het midden van de bewegende wereld. Zoals de dolfijnen op het schild om de stille Boeddha heen dartelen, zo laat jij alles uit je omgeving om je heen stromen en je neemt er bewust afstand van. 

  Vertrouw erop dat, wanneer jij de stilte in jezelf toelaat en een periode per dag volledig nietsdoen toestaat, er kleine wonderen kunnen gebeuren. De liefde in je hart zal duidelijker voelbaar worden. De spelende dolfijnen zullen als jouw gevoelens zijn. Ze verspreiden een gevoel van welbehagen door jouw omgeving, zoals de dolfijnen hun vreugde en speelsheid uitstralen in hun omgeving. 

  Eenheid en compassie - Dolfijnen hebben een totaal ander wereldbeeld dan wij. Zij leven in een voortdurende betrokkenheid met elkaar, doordat zij telepathisch en via hun sonar, een soort radar met elkaar in verbinding staan. Pijn, Geboorte, vreugde of het samen ergens naartoe zwemmen is een gedeelde groepservaring. Zij leven in een eenheidservaring met de groep en met hun omgeving. Op zo'n manier wordt liefde ook compassie en is de individuele wil en de aandacht voor het ego bij de dolfijnen veel minder sterk. De oude Grieken vertelden al dat dolfijnen mensen in nood kwamen redden. Dit gebeurt nog steeds. Zij hebben dus zelfs compassie met ons.  Symbolische betekenis, archetypes en herkenning

  De Boeddha - heeft een gouden hartchakra op deze afbeelding. Het hart is de plek van de liefde. De Boeddha staat voor een eindeloos groot mededogen. Vrijwel elk Boeddha beeld waarbij de Boeddha mediterend is afgebeeld, is als een universeel kanaal van energie waarmee je je kunt verbinden. 

  De lotusbloem - geeft de verbinding aan tussen hemel en aarde. Haar wortels groeien in de modder. Deze mooie bloem zweeft als het ware in de lucht en geeft daarmee haar plaats aan in de spirituele wereld. Haar bladeren worden gedragen door het water.

  Zij staat symbool voor de verbinding tussen het element aarde en de hogere geestelijke werelden. Zij vormt een directe verbinding tussen het basis, of wortelchakra dat zich hier in de diepte bevindt, en het kruinchakra dat beschenen wordt door zon, maan en sterren, de kosmische krachten.

  De dolfijnen - staan hier symbool voor harmonie en verbinding. Ze beleven een samenspel met elkaar in de vorm van een spiraal. In langzame cirkels rusten ze uit van hun reizen,  zwemmend, genietend van de rust, dromend en spelend.

  De versiering van gouden bladeren en intens blauwe steentjes - symboliseert het ohmgeluid van vrede. Dit komt voort uit het keelchakra. Het opent zich en laat een geluid van vrede klinken. Groenblauw, als de transparante tropische zee, geeft genezing aan het hart. Intens diepblauw geeft genezing aan de keel.


  Klik hier om nog een kaart te trekken uit het Sjamaans Spiegel Orakel.


  Over deze site

  Orakelkaarten.nl is in 2009 opgezet. De site is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende spirituele website.

  We werken samen met verschillende gerenommeerde astrologen, mediums en spirituele organisaties en bedrijven om daarmee de kwaliteit van de site te verbeteren.

  Over de makers

  Deze site is ontwikkeld door internetbedrijf De Schrijverij, die meerdere spirituele websites beheert.

  Daarvan is Tarotweb.nl waarschijnlijk de bekendste website.

  De Schrijverij staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09159403.