Home EngelenorakelsGodinnenorakels Elfenorakels Tarotweb.nl Astro-wereld.nl Webshop

Bron van Wijsheid - De Kluizenaar

Ik ben een mysterie, gesloten en beschermd.
Wanneer mijn geest de zon ontmoet, straal ik warmte uit zonder mijn diepste innerlijk op te geven.

Deze kaart verwijst naar delen van de ik die introvert of verborgen zijn en naar dingen die u voor uzelf houdt. Aan het begin van zijn ontwikkeling staat de psyche open voor de wereld.

Wanneer hij een barriere tegenkomt die hij niet kan slechten, keert hij zich naar binnen, valt stil en wordt een onuitgedrukt deel van de persoonlijkheid. Fantasie of achteruitgang zijn pogingen van de psyche om weer naar buiten te treden. Het afsluiten van de persoonlijkheid is een acceptatie van een introverte toestand.

De kluizenaarkaart kan een advies inhouden om de gestelde vraag voor uzelf te houden. deze kaart is een slecht voorteken als u vragen stelt over roem of publiciteit. Hij weerspiegelt situaties, mensen en deuren die voor u gesloten zijn. De kaart kan verwijzen naar interne ervaringen, de innerlijke wereld, zelfkennis, verborgen kennis en onderzoek.

De kluizenaarkaart kan ook betekenen dat u zich in een bepaalde situatie terugtrekt of geisoleerd raakt en kan duiden op afzondering, verlatenheid en eenzaamheid.

De kaart verwijst altijd naar een eenzame positie. Met de kaart staat niemand aan uw kant en toch moet u de strijd van het leven aangaan.

Belangrijkste steekwoorden:
zelfbeschouwing - geheimen - reserve - terugtrekking - isolatie - muren en barricades opwerpen