Bron van Wijsheid - De Maagd/Hoer


Idealen zijn breekbaar. Sterren vallen.
Ik kan een eeuwig sieraad maken van de robijn die in een kiezelsteen verborgen zit.

Voor een man vertegenwoordigt deze kaart een onweerstaanbare vrouw die zijn leven kan veranderen. Hij moet deze ideale vrouw met zijn realiteit integreren; als hij hierin niet slaagt, zal hij zijn partners in twee categorie├źn blijven indelen: maagden en hoeren.

Intimiteit kan leiden tot het afbrokkelen van een ver en perfect ideaal, maar als de vrouw een ideaal blijft kan de relatie niet tot wasdom komen. De aspecten van maagd en hoer moeten verenigd worden omdat anders een pijnlijke, ongelukkige relatie het gevolg kan zijn.

Voor een vrouw is deze kaart een teken dat zij aspecten van de hoer/maagd in zichzelf moet oplossen. Ze kunnen verwijzen naar een emotionele maagd, die op een bepaald niveau altijd afgezonderd blijft. Misschien is seks wel het enige dat zij in een relatie met de ander deelt. De kaart kan ook een verwijzing zijn naar een emotionele hoer die haar identiteit, trots en kracht verkoopt.

Als mannen en vrouwen deze twee helften integreren, kunnen zij groeien. De vrouw zal een volledige vrouw worden met al haar krachten. De man zal de totaliteit van een vrouw accepteren en daardoor zelf volledigheid vinden. De kaart kan naar liefde verwijzen, maar ook waarschuwen voor een keuze tussen principe en persoonlijk gewin of tussen kunst en winst.

Belangrijkste steekwoorden:
niet-werkende emotionele of seksuele relaties - voor een man, de schaduw - voor een vrouw, de projectie van een 'geweldige man' of 'afschuwelijke man' - onvervulde liefde - een onbereikbaar ideaal


Klik hier om nog een kaart te trekken uit de Bron van Wijsheid.


Over deze site

Orakelkaarten.nl is in 2009 opgezet. De site is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende spirituele website.

We werken samen met verschillende gerenommeerde astrologen, mediums en spirituele organisaties en bedrijven om daarmee de kwaliteit van de site te verbeteren.

Over de makers

Deze site is ontwikkeld door internetbedrijf De Schrijverij, die meerdere spirituele websites beheert.

Daarvan is Tarotweb.nl waarschijnlijk de bekendste website.

De Schrijverij staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09159403.