Heksen Orakel - WaterWater - Emotie

Binnen het paganisme worden vijf verschillende elementen gebruikt, die alle vijf een punt vormen van het pentagram: aarde, lucht, water, vuur en geest. Water wordt vertegenwoordigd door de punt rechtsboven in het pentagram.

Naast de acht jaarfeesten, vormen de vijf elementen een belangrijke peiler van de heksen-symboliek.

Het element water wordt binnen de hekserij, net als daarbuiten, gezien als een symbool voor emoties. Andere steekwoorden die met het element water te maken hebben zijn mededogen, liefde en flexibiliteit.

Als je deze kaart getrokken hebt, dan duidt dat erop dat je emotionele leven voor jou op dit moment een grote rol speelt. Je kunt deze kaart zien als een aanmoediging om zogezegd niet te 'verzuipen' in je emoties, maar deze (meer) te kanaliseren zonder dat je door je eigen gevoelens overspoeld wordt.

Zeker wanneer je in een periode zit waarin heftige emoties, zowel positief als negatief, een belangrijke rol spelen is het van belang dat je geaard blijft. Dat kun je heel letterlijk opvatten. Door iedere dag de tijd te nemen om een tijdje te wandelen, blijf je in contact met de aarde. Daardoor geef je jezelf voldoende grond om om te gaan met de eb en vloed van het leven.

Het kan geen kwaad om tijdens zo'n wandeling af en toe eens flink te stampen.

Je kunt deze kaart ook opvatten als een bevestiging dat je dicht bij je gevoelsleven staat. Je sensitiviteit en gevoeligheid sturen je daarbij de juiste kant uit.Klik hier om nog een kaart te trekken uit het Heksen Orakel.


Over deze site

Orakelkaarten.nl is in 2009 opgezet. De site is sindsdien uitgegroeid tot een toonaangevende spirituele website.

We werken samen met verschillende gerenommeerde astrologen, mediums en spirituele organisaties en bedrijven om daarmee de kwaliteit van de site te verbeteren.

Over de makers

Deze site is ontwikkeld door internetbedrijf De Schrijverij, die meerdere spirituele websites beheert.

Daarvan is Tarotweb.nl waarschijnlijk de bekendste website.

De Schrijverij staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer 09159403.